Teamrollövningen – Alignment

Lanserad 2011 i oktober av Barrie Watson är vi glada att kunna erbjuda denna spännande övning runt teamroller och hur de uttrycker sig språkligt.

Syfte med övningen

Genom att förstå hur du ska relatera och agera med var och en av de nio olika teamrollbeteendena kan teammedlemmar och andra bygga arbetsrelationer som förstärker relationen och deras produktivitet.
Övningen kan också användas för;

  • Öka medvetenheten hur det går att hantera problematisk teamrollkemi
  • Vara en hjälp för att utveckla strategier för att nyttja Belbins teamrolltekniker på arbetsplatse
  • Förbättra självinsikt och utveckling för respektive individ

Hur går det till?

Teamet som genomför övningen behöver komma fram till vilket kort går till vilken teamroll och om det ska placeras under rubriken Till Hjälp eller Bör undvikas.

Övningen tar runt 15 minuter och det ideala antalet utövare 4-5 personer. För att få ut det mesta av övningen föreslår vi att alla har gjort sin fullständiga BelBinkartläggning och fått resultatet till sig.Dessutom fått tid att se igenom resultaten. Övningen har också stor nytta av relationsrapporterna vilket du har tillgång till om du har Interplace eller ett konto hos oss.

Vem är övningen till för?

Alla tränare/konsulter som använder sig av Belbin Teamroller har nytta av denna övning i sin verksamhet. Denna övning fungerar bara i samspel med att du har teamrollrapporter för varje deltagare och speciellt om du har tillgång till relationsrapporterna.

Pris och leverans

Du kan köpa Alignment på svenska eller engelska. Kontakta oss för priser och leveranstider på 08-446 49 40 och prata med Inger Melkersson