Kurser

Öppenhet & Tillit i organisations & ledningsgruppsutveckling

Datum:   4 september 2019, Katrinelund

 

Välkommen till en seminariedag om

ÖPPENHET & TILLIT
i organisations-och ledningsgruppsutveckling

Onsdagen den 4 september 2019, kl 10.30 – 16.00
i Katrinelund, 35 min från Örebro
Belbin Sverige AB bjuder in till en spännande seminariedag om
Öppenhet & Tillit i organisations-och ledningsgruppsutveckling

 

Program – Onsdag 4 september 2019

10.15 Registrering & kaffe, Katrinelund Gästgivargård

10.45 Inledning,

Inger Melkersson, VD Belbin Sverige AB

Belbin Team Skills® används för att identifiera beteendemässiga styrkor och svagheter på    arbetsplatsen. När det handlar om att utveckla individer, lösa konflikter eller finjustera högpresterande team ger Belbin språket för att säkerställa att individer och team kommunicerar och arbetar tillsammans med större förståelse samt får en ökad grad av  öppenhet och tillit.

11.00 Tillitsspiralen – En hållbar utveckling på riktigt! En outnyttjad spiraleffekt i grupper och organisationer.
Anders Wendelheim &  Kerstin Rodell

Vi pratar om forskning kring effekter av tillit samt verktyg för att kunna implementera metoder och arbetssätt som skapar effektivare organisationer. Vi har exempel på hur man kan effektivisera en verksamhet med mer än 50%. Vi skriver på en bok i ämnet; Hur man konkret kan implementera ett sånt synsätt samt de effekter som implementering kan skapa.

12.00   Belbin ur ett systemorienterat perspektiv på organisationer

Martin Ekberg Organisationskonsult, Leg. psykolog, Leg. psykoterapeut

Som företagsledare och organisationskonsult har Martin under snart 20 år arbetat med att översätta och anpassa teorier och metoder från Systems Centered Training and Research Institute, Philadelphia USA till svenska och vardagliga ledarverktyg. Genom åren har organisationer vittnat om användbarheten och nyttan som dessa verktyg har bidragit med. Här pratar han om Belbins forskning om Team Skills®ur ett systemorienterat perspektiv.

13.00   Lunch, Katrinelund Gästgiveri

enligt White Guide Närkes bästa restaurang

14.30   Lyckad förändringsledning i stora organisationer, gång på gång,

Dani Dawoodson

Dani har bred erfarenhet av att leda och utveckla komplexa och kunskapsintensiva verksamheter. En van programledare som har lett stora program och projekt där både förändringsledning och kulturförflyttning har varit viktiga komponenter. Med erfarenheter från bl a Swedbank och Försäkringskassan kommer Dani berätta om hur det vara att genomföra den största förändringen inom Sjukförsäkringen sedan nya formen, utan att någon har hört talas om den. Och att få igenom ett program som normalt borde ta 2 år på 3,5 månader.

15.15  Destruktivt ledarskap – kontakthinder är en vanlig orsak 

Christer B Jansson

Alla ledare har både positiva och negativa beteenden, men de negativa får ofta större effekt. Det finns flera anledningar till destruktivt beteende och ett av de vanligaste är kontakthinder och dessa kan tränas bort. Det innebär att många ledare kan undvika den vanligaste orsaken till destruktivt ledarskap. Christer pratar om några av de 16 hinder som hitintills upptäckts och hur de kan utvecklas till destruktiva beteenden som också sprids i organisationen.

16.00   Sammanfattning och avslutning av Seminariedagen

 

Pris: 3.995kr för Seminariedagen om Öppenhet & Tillit i organisations- och Ledningsgruppsutveckling, inkl fyra fantastiska föreläsningar, kaffe & lunch.

 

Anmälan här eller på telefon 08-446 4940eller mail till info@belbin.se

 

Deltagaravgiften faktureras i samband med anmälan som är definitiv, annan person kan delta i ditt ställe, 14 dagars betaltid.

Seminariedagen tar plats på Katrinelund Gästgiveri i Katrinelund, 35 min från Örebro. Med bil från Örebro: Kör väg 207 mot Odensbacken, sväng vänster efter Stora Mellösa och följ skyltning mot Katrinelund.